Суши диета

sushi-largeВъпреки че повечето хора са само началото да оцени огромните ползи за здравето на суши, тя се консумира в продължение на векове. Благодарение на глобализацията, суши в момента е достъпна в повечето местни ресторанти. Освен това, суши е един от замразените храни, продавани в повечето водещи пазарни магазини за хранителни стоки. Има различни видове суши достъпни на пазара. Популярността на сушито може да се дължи на многобройните ползи за здравето, както и голямо разнообразие от суши ролки, достъпни на пазара.

Дискутирано тук, са различните елементи, открити в суши, че може да стимулира вашето здраве.

Омега 3.
Суши ролки са предимно от риба. Средно роля суши се състои от събиране на риба тон, сьомга, скариди или раци. Като такива, суши ролки са богати на протеини и ниско съдържание на въглехидрати и наситени мазнини. Като се има предвид, че рибата е богат източник на омега-3 мастни киселини, има многобройни ползи за здравето, които можете да получите от яде суши. Омега-3 мастни киселини, може не само да намали неравномерен пулс, но насърчава сърдечна благополучие. Омега-3 мастни киселини са открити също за засилване на защитните сили на организма. Заболявания като болестта на Алцхаймер може да бъде отложено или е възпрепятстван от ядене на суши.

Нори.
Nori просто се отнася до слой от водорасли, което е драпирани кръгли ролки суши. Нори е богат източник на витамини, например, йод, калций, калий и желязо. Повечето от тези минерали са полезни в подпомагането на нормалното функциониране на хормони. Повечето от минерали, открити в суши са подобни на минерали, намиращи се в кръвоносната система. Някои от витамини намерени в водорасли като помощ рибофлавин организма в производството на енергия. При поръчка на суши в ресторант, уверете се, че вие ​​също сте направили поръчка за салати, както и супа, тъй като те също са богати източници на водорасли. Едно скорошно проучване, проведено от университет в Япония откриха, че нори е полезно, когато става въпрос за борба с туморите. Следователно, можете да сведат до минимум рисковете от поява на рак, като ядете суши най-малко веднъж в седмицата.

Като има предвид, суши съдържат елементи, които могат да помогнат за укрепване на имунната система, по-нисък риск от поява на рак и повишаване на енергийната нечии нива, също така е важно да се отбележи, че има определени рискове, свързани с яденето на твърде много роли суши. Като се има предвид, че сьомгата, риба тон и скариди съдържат живак, шансовете за отравяне с живак се увеличават, като ядете много суши ролки.

Leave a Reply