Суши етикет

catСуши може да се мисли като японската версия на Western сандвич – преносим, ​​лесен за консумация, на разположение в много разновидности и част от дневното меню. Той задвижва японска кухня към световната сцена. Навсякъде по света, суши ресторанти са отворени и много хора са се опитвали на кухня и е установила, за да им хареса. Въпреки това, яде суши изисква определена форма на етикета, че повечето хора не знаят или са склонни да пренебрегват.

На първо място е важно да се знае, че използването на двете пръчици за хранене, както и пръстите по време на хранене е приемливо. Sushi беше първоначално наречен пръст храна, тъй като е трябвало да бъде бърз, по време на път закуска, която може да се яде бързо. Следователно, това е напълно приемливо да изберете вашия суши с ръцете си, вместо да използват пръчици за хранене. Въпреки това, избягвайте да кандидатства за вилици и ножове в суши ресторант, тъй като това може да се тълкува като обида и невежи.

Ако трябва да се потапям си суши в соев сос, а след това с лека ръка. Само риба част трябва да бъде потапяни в към соса, а не на ориз част. Dunking на ориз в сос, ще доведе до това да се разпадне. Не използвайте прекалено много соев сос, тъй като това може да означава, че оригиналните аромати не бяха достатъчно силни и по този начин други съставки, необходими за да се добавят. Ако попитате за уасаби, както и соев сос, избягвайте смесването заедно, за да образуват една супа, тъй като те са различни аромати, които не са предназначени да бъдат смесени заедно.

В суши трябва да се яде една хапка, най-много може да се яде две хапки. Въпреки това, не поставяйте недовършени бита на вашия суши обратно в чинията. Ако ядете суши в две хапки, задръжте малко недовършена в ръката или в пръчици за хранене. Го прибирате в плаката се счита за грубо. Дъвчете вашия суши с устата си затворена.

Никога не се придържаме вашите клечки в купата за ориз. Това е равносилно на погребение ритуал и по този начин се счита за обидно в ресторант среда. По същия начин, никога не преминават храна от един клечки в друга. Това също е подобен на погребението ритуал, където членовете на семейството премине костите на починалите от клечки за клечки. Той обаче е добре да се движат храна от един клечки в друга чиния.

Това е лесно да се забрави, че преди 65 години Япония е разкъсваната от войната страна. Храни беше толкова оскъдна, че много хора трябваше да прибегнат до яденето скакалци, заедно с всичко останало, те биха могли да намерят. Затова, смята нахално да губите дори един зрънце ориз. Ето защо е наложително да почистите вашата чиния и се уверете, всеки последен зърно е ял.

На последно място, никога не платите сметката си на главния готвач. В суши културата, хората, които обработват храните не би трябвало да се справя с всичко останало, дори и пари. Следователно получите друг служител ресторант, за да ви помогне с плащанията.

Сега, основния етикет в суши хранене е ясно, можете да се насладите на тази вкусна японска кухня без начисляване укорителен вид.

Leave a Reply