Другата страна на сушито – опасности

Нигири. Maki. Сашими. Ако сте един от милионите хора, които са скочили на банда суши, тогава знаете точно какви са тези японски деликатеси са.

Sushi бързо се превърна в един от най-удобните, хип и здравословен начин за да вземете обяд или вечеря, и всеки от студенти на бизнес професионалисти, не може да получи достатъчно от него.

Въпреки, че се препоръчва да ядем риба поне два пъти седмично, защото е богата на омега-3 мастни киселини (което помага на кръвта циркулира в тялото ни и намалява кръвното налягане), определено има и тъмна страна да яде риба, която е далеч по- вредни за здравето ни.

Какво е суши?

Sushi е създадена в Япония, като начин за запазване на рибата, но по-късно пренесе на Западния свят като екзотични и художествени начин да се подготвите морски дарове.

Основните му съставки включват оцет ориз, сурова риба, миди и ракообразни и зеленчуци свита на морски водорасли. Въпреки че повечето от риба е сурова, той може да бъде приготвена и мариновани в различни сосове.

Има буквално стотици различни видове съставки можете да се суши, от змиорка и авокадо за скариди и краставици, но безспорно двата най-популярните изходни позиции риба, за да получите са риба тон и сьомга.

Как може да ви навреди?

Вярно е, че омега-3 мастните киселини, съдържащи се в рибата може да има положително въздействие върху астма, рак и бъбречни заболявания, но има и много токсични елементи в сурова риба, която може значително да увреди вашето тяло.

Ето някои опасностите от ядене сурова риба или черупчести мекотели:

Живак

Меркурий е най-опасният елемент намерени в топлинно необработени риба. Това е естествено в малки количества в скалите и почвата, но поради човешки дейности като изгарянето на изкопаеми горива и дъмпингови замърсители в нашите води, става все по-безвредни за околната среда.

Когато фабриките изхвърлят вредни пестициди и други токсини в нашите води, те се абсорбират от морски живот във водата, а това включва и риба. Така че, когато ние ядем сурова риба, която консумираме на живак и да го абсорбира в кръвта ни.

Някои вредното въздействие на поглъщането на живак са:

Щети на централната нервна система, ДНК и мозъка
Алергични реакции
Главоболие
Сперматозоидите щети
Родилни дефекти могат

Въпреки че количеството живак може да поемат от парче суши е много малка, ако ядете суши редовно това може да е причина за безпокойство за вас.

Хепатит А

Хепатит А е причинено от вирус, който може да разпали черния дроб и увреждане на неговата функционалност. Черния дроб е основно това, което се бори инфекции и премахва вредните отрови от тялото си, така че ако поръчката Хепатит А, тя може значително да отслаби естествената способност на организма да се пребори с микробите.

Хепатит А може да сключи договори с яденето на сурови ракообразни, като раци и скариди. Симптомите включват треска, гадене и загуба на апетит.

Въпреки, че е лечимо. Можете да получите ваксина срещу хепатит А заснет да помогне за предотвратяване на вируса от атакува тялото си. Или, ако се свие на вируса, като се вземат правилното лечение и почивка, може да се възстанови напълно.

Worms и паразити

Въпреки, че суши готвачи, са обучени да идентифицират червеи и червеи яйца в сурова риба, те все още могат да измъкне от процеса на подготовка.

Повечето риби имат някакъв вид червей или паразит в, но те се убиват, когато рибата се приготвя. Така че яде сурова риба предлага възможност за червеи и други паразити да пътуват в нашата храносмилателния тракт и да атакуват червата ни. Това може да причини дискомфорт в коремната област, слабост на крайниците и умора.

Но не се притеснявай, вероятността от заразяване с червеи и паразити от сурова риба често е тънък на нито един. Меркурий е все по-голям проблем.

Висока калоричност

Да, суши има риба и зеленчуци в него, които са здрави по нашите стандарти, но когато се комбинира с други измислени съставки, те могат да добавят до нездравословен начин на количеството на калориите.

A Roll California, която има пръчка имитация раци, авокадо и краставица в него, има около 350 калории в него, като има предвид, популярна Spicy Tuna преобръщане, включително риба, гореща паста и червен пипер люспи, смесени с майонеза, има невероятните 450 калории! Не съвсем лек обяд.

Тази информация не е предназначена да плаши запалените любители на суши от яденето им любимо ястие. В действителност, популярността суши само ще продължи да расте, защото това е толкова вкусно и удобно храна за ядене, и всички сме за удобство тук, в Америка.

Целта на изтъква тези опасности е да покажем на хората, че всичко, което ще се постави в телата ни, особено на храната, която ядем, може да има драматичен ефект върху нашата еко-начин на живот.

Leave a Reply