Как да различим добър суши ресторант от не чак толкова

sushibarНяма съмнение, че правенето на суши не е просто кулинарно търговията, но също така се разглежда като изкуство усъвършенства през целия си живот. По-долу са някои спомени и особености, които подчертават различни неща, които правят добри и лоши барове суши. Неща като магазин условия, качество на съставките и т.н., но най-важното е, че самите суши готвачи са тези, които се открояват като засягащо доброто суши срещу лош суши сравнение.

“Bad” Sushi Bar 1: Токио, Япония – A местното ми хвана окото като евтин и бърз начин за крайните си за седмица жаден суши. За съжаление, по-често, отколкото не, “евтини” и “бързо” трябва да се приема като червени знамена, когато става въпрос за суши. Ресторантът веднага миришеше на риба при влизане и след взето моето място, на гишето миришеше на препарат за почистване, на срязване знак, че храната няма да вървят добре. Въпреки това, глад и удобство победени разумът ми се и аз започнах да поръчате.

Всеки ред изглежда се 5 минути и по мое мнение твърде дълго, за да служи един човек от половин дузина клиенти, повечето от които вече са на път към регистъра. Мога да кажа веднага, че рибата прекарва твърде много време в ръцете на главния готвач, и миришеше и вкуси леко на други видове риба – в смисъл, че не се върши добра работа на бършеше ръце в между поръчки . След няколко парчета, реших да си отрежа посещение кратък и завърши с парче суши, че мислех, няма място суши може разбирайте погрешно – Магуро Нигири (тон суши) – но пак те ме провали. Въпреки 3-4 минути чакане (сега е единственият клиент в магазина), на Maguro е фригидна и все още е замразен в центъра, въпреки че обработват в продължение на толкова дълго време. Платих ми (кратко) сметката и излезе като обеща никога да се върне (Чудя се дали на 6 или така покровители пред мен мислеха едно и също нещо, както и …).

Някои точки, за да отнеме от този опит:

A суши ресторант не трябва да мирише особено риба като че или означава съставки, които не са пресни, или те (малко вероятно) overstocked на мазни риби като скумрия или (нисък клас) сьомга.
Остатък от прекалената употреба на почистващи химикали пречи на обонянието си, частично съсипват вкус на суши е – да дадем тези частично заетите допълнително почистване мита през целия ден не се отплати.
Sushi, че прекарва твърде дълго в ръцете на главния готвач рискува да влезе в контакт с твърде много топлина от ръцете на главния готвач и човешки масла за тяло, които могат да намалят свежестта на риба и пречи на цялостното вкус на суши. Може да е било прясно наведнъж, но отне само пет минути да го съсипе.
Суши съставки, с изключение на bintoro (bincho Maguro) не трябва да бъде ледено студена, защото не само, че е близък до яденето на сашими сладолед на клечка, тя носи под въпрос свежестта на съставките (ако все още е замразен, той не е бил доставят по всяко време в близкото минало).

“Bad” Sushi Bar 2: Още по-малко място в Шинагава, Япония стърчеше като има прясно изработени по поръчка меню на разумна цена. Дадох го на един изстрел, но е бил изключен поради различни причини от “Bad” Sushi Bar 1. Например, скоро след поръчка, можех да видя суши готвачи, които са били в режим на готовност тютюнопушенето в кухнята. Просто си представи тютюн мирис и никотинови петна по пръстите, които подготвят ми суши е достатъчно, за да ме направи малко притесняват от това, което скоро щеше да пирува. Забелязах също, че всички риби, които се използват за суши се предварително нарязани на парчета и се поставят върху метални тави в прозрачни агрегати на бара. Мислех, че това е доста голяма разочаровам както аз искам да се уверете, че рибата се взема от пресни “плоча” на риба тон и така нататък.

My потребителски Пома суши е направено за рекордно кратко време и е добра картина. Докато аз оценявам скорост, когато се сервира в ресторант, също така знам, че са необходими умения и грижи при обработка на съставките, за да се получи добър продукт. Сушито изглеждаше като произведения на изкуството, но те бяха прекалено чуплив. Оризът се разпадна при най-малкото движение и без владеене на пръчки или по-късно усилията на ръката можеше да ми ястие соев сос от зареждане с оризовите зърна. Тя беше истинска караница да ядат. Също така, нарязани риба изглеждаше така, сякаш е нарязан набързо и някои парчета са неуравновесени, което се отрази на вкуса, тъй като смесва с ориза в устата ми. Това е друго място, на което няма да се връщам да.

Предварително нарязана риба, макар и не като незабавно въздействие върху вкуса, че мога да кажа, изглежда сякаш е извит от една машина.
Sushi трябва не само да изглеждат апетитно, но трябва също така да поддържат формата си с малко усилия от канибал.
Sushi отнема време да се направи, но това време трябва да бъде посветена на умения и грижи. “Ако тя изглежда като суши, а след това е суши” не е тук.
Въпреки че много “бързо хранене” суши магазини съществуват, че ще отнеме доста няколко посещения и много падения нека да откриете, че идеалното място.

“Добър” Sushi Bar: едно незабравимо преживяване във Фукуока, Япония в суши бар, който е много натъпкани но много добър и си заслужава 20-та пробив обяд изчакайте. Магазинът е чиста и миришеше на татами и оризов оцет. The Lone суши готвач усвоил проста 5-стъпка нигири (корнизи) процес, ограничен контакт с ръцете си, без да губи движение, и да се съхраняват на крайния продукт от акробатика в нечии скута. Рибата за всяко парче суши се професионално нарязани, тъй като всеки ред дойде и това беше една приятна гледка гледане ножа си работа. Най-високото ниво на свежест и внимание на нуждите на клиента е много видно и готвач, дори по време на бавни периоди, не е взел една цигара почивка или нещо, което може да намали качеството на неговата суши. Една чаша вода и влажна кърпа изглежда са единствените обекти, които трябваше да пази себе си ще.

Може би най-запомнящо се нещо за да се връчват от този готвач е, че след като си яде суши, че ще поиска, “Как е?” Той занимава с мен и искаше да критикуват работата си, е знак, че той не само се грижи за това как се чувствам относно своята суши, но ми казва, че иска да подобри – един от най-бързият начин за подобряване като суши готвач чува директно от клиента.

Появата A главния готвач и начин по време на работа е ясен знак за това колко добре си суши ще бъде. Чистота и дисциплиниран готвачи изглежда да направи по-добро суши. Мръсни и опушен готвачи не може да се ви дава най-доброто им (както беше с горните случаи).
Главният готвач на суши трябва да стане ясно на своя клиент, който в известен смисъл е неговата “публиката”, че изпълнението му ще доведе до високо качество суши, от рязане, формоване, за да го представи.
В много случаи, цената и скоростта се намалява до получаване на клиента само мечка минимум, което той или тя трябва – бързо хранене прави това много добре. Все пак, това не трябва да бъде случаят с суши – най-добрите готвачи суши умело балансират времето си с усилие, действие с резултати и най-важното, те балансират очакванията ви с техните способности.

Leave a Reply